www.growded

ro
 
AcasaFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Regulament Leader

In jos 
AutorMesaj
Cosmin

avatar

Mesaje : 23
Data de inscriere : 22/02/2017

MesajSubiect: Regulament Leader   Sam Feb 25, 2017 1:03 pm

1. Reguli și informații referitoare funcției de lider1.1 Funcția de lider
Dacă vi s-a acordat o șansă la această funcție, încercați să nu o irosiți și profitați de șansa primită. Cei care au fost serioși, capabili și disciplinați vor mai avea șanse pe viitor la asemenea funcții, mai ales dacă au ținut peste limită impusă.
Un lider este obligat să respecte Regulamentul Serverului, Regulamentul Liderilor, Regulamentul Facțiunii sale, întrucât încălcarea unei reguli poate duce la sancționarea sa.
Un lider nu are voie să facă reclamație liderilor sau membrilor din facțiuni cu motivul 'Faction complaint', întrucât problema se poate remedia discutând în privat cu liderul.


1.2 Durata ca lider
Durata minimă în funcția de lider trebuie să fie de cel puțin 30 de zile, altminteri se va acorda o pedeapsă de 100 Faction Punish. Această pedeapsă se acordă atunci când liderul renunță sau este înlăturat din funcție înainte de 30 zile.
Renunțarea la funcția de lider se va face printr-un post în topicul din secțiunea liderilor cu cel puțin o zi înainte. Dacă aveți renunțare pe forum nu vă permitem să încălcați regulile, așadar, încălcările precum setarea mai multor co-lideri și demiterea lor pentru a apărea frumos pe FH-ul lor va fi tratat drept un abuz și sancționat ca atare.
Cei care renunță sub limita de zile impusă nu vor mai avea șansa la această funcție timp de 3 luni (90 zile aproximativ), spre deosebire de cei care renunță și primesc 0 FP, care vor fi luați în calcul pentru o nouă funcție după 30 zile. Acest lucru nu garantează că vor fi realeși, ci doar că îi luăm în considerare.
Liderii care părăsesc funcția pentru abuz nu vor mai avea șansa vreunei funcții pe serverul nostru și ne rezervăm dreptul de a vă bana toate conturile, nu doar cel pe care ați fost lider, dacă considerăm necesar acest lucru.


1.3 Activitatea liderului
Un lider este obligat să fie activ pe joc, panel și forum, astfel încât totul în facțiune să se desfășoare corect.
Nu există un număr necesar de ore jucate care trebuiesc îndeplinite de un lider, însă, dacă considerăm că activitatea dvs. este nesatisfăcătoare veți fi mustrat și riscați să pierdeți funcția.
Liderii de mafie ce nu pot ajunge ajunge la war-uri intr-o zi sunt obligați să anunțe acest lucru pe forum in categoria potrivită.
Dacă nu vă puteți conecta mai multe zile sau dacă aveți probleme puteți face o cerere de inactivitate în categoria potrivită.

>> Activitatea liderului pe joc
Un lider nou are 24 de ore la dispoziție să rezolve problemele din joc (wipe, clear FW/AV, promovări etc.).
Atâta timp cât sunteți online trebuie să aveți grijă de membrii, interesându-vă și rezolvându-le problemele, având grijă de discuțiile de pe chat-ul facțiunii și de activitatea specifică facțiunii.
Dacă sesizați că doi membrii se ceartă sunteți nevoiți să interveniți pentru a opri cearta, acordând sau nu sancțiuni, în funcție de gravitate și de considerente.
Dacă sesizați că un membru încalcă regulamentul sunteți nevoiți să-l avertizați și/sau sancționați, pentru a nu mai repetă în viitor aceleași greșeli.


>> Activitatea liderului pe panel
Un lider nou are 24 de ore la dispoziție să rezolve reclamațiile existente și să deschidă aplicațiile pentru a începe recrutările, dar după ce a rezolvat sarcinile din joc.
Dacă reclamațiile sunt împotriva unui jucător ce se află în facțiune i se va acorda sancțiunea cuvenită (dacă este necesar), cele adresate membrilor ce au părăsit facțiunea (quitgroup, wipe etc.) vor fi închise fără a acorda o sancțiune.
Dacă există aplicații acceptate de fosta conducere, acestea pot fi respinse pe motivul 'Lider nou'; aplicațiile existente dar neacceptate vor fi tratate ca și aplicații noi, având libertatea de a alege din cei care aplicaseră în timpul fostului lider.
Dacă sesizați că un membru al facțiunii postează aiurea în reclamații (ale facțiunii și nu numai) îl puteți avertiza sau sancționa, în funcție de gravitate.
Dacă sesizați că un membru al comunității postează aiurea în reclamațiile facțiunii îl puteți avertiză sau raportă unui admin pe joc / forum în categoria de staff și vă fi rezolvată problemă.

>> Activitatea liderului pe forum
Un lider nou are 24 de ore la dispoziție să organizeze, actualizeze, modifice topicurile facțiunii. Dacă aveți amenzi plătite, demisii, inactivități, cereri rank-up etc. realizate de membrii dinainte ca dvs. să fiți lider le veți ignora.
Fiecare sancțiune acordată trebuie postată în topicul corect de pe forum, fiecare amendă, demisie, cerere de promovare, inactivitate, învoire etc. trebuie acceptată / respinsă în termen de 24 de ore.
Liderului îi este interzis să:
-- modifice structura topicurilor sau să le închidă; cele puse pinned sunt astfel puse cu un scop de admini, dacă considerați că forumul facțiunii dvs. necesită o reorganizare discutați cu un admin 5+.
-- editeze prima postare a topicurilor sau să opereze alte modificări fără a discuta în prealabil și a avea acordul unui admin 5+. Se exclud editările precum adăugarea unui co-lider/tester/responsabil, adăugarea unui membru sancționat cu AV și alte situații firești.
-- mute la coșul de gunoi topicurile create de precedenții lideri / membrii ai staff-ului. Dacă doriți să creați un topic nou (inexistent) sau să eliminați un topic existent din diferite motive contactați un admin 5+.
Cei ce sunt prinși încălcând aceste reguli vor fi sancționați, în funcție de gravitate și abateri prin demiterea cu FactionPunish.
Dacă sesizați ca un membru al facțiunii postează aiurea în subforumul facțiunii / în altă parte a forumului îl puteți avertiza sau sancționa, în funcție de gravitate.
Dacă sesizați că un membru al comunității postează aiurea în subforumul facțiunii îl puteți avertiză sau raportă folosind butonul 'Report' și vă fi soluționată problemă de un moderator.


1.5 Comenzile liderului
-- [/members]* - Afiseaza o lista cu toti membrii factiunii (utilizand aceasta comanda aveti acces la Uninvite, Faction Warn, Promovari).
-- [/fvr]* - Se respawneaza toate masinile factiunii.
-- [/granknames]* - poti pune nume la rank-uri (exemplu: Taximetrist / Trainee / Invatacel / etc).
-- [/gsafepos]* - poti muta oriunde seiful.
-- [/gwithdraw] - poti scoate bani din seif.
-- [/invite]* - poti invita un player in factiune.
-- [/vrank]* - setezi rank pe masina.
-- [/gov]* (doar pentru departamente) - faci un anunt global.
(!) La comenzile notate cu '*' au acces si co-liderii factiunii.
2. Reguli și informații referitoare la organizarea facțiunii


2.1 Wipe
O dată ales în funcție, un lider nou are timp 24 ore să se gândească dacă va da sau nu wipe (va demite membrii cu 0 FP-uri pe motivul 'Wipe'). Este recomandat să se consulte cu un manager care să îl îndrume, uneori, liderul fiind restricționat de unele alegeri, în funcție de caz. Dacă alege să ofere wipe, va trebui să opteze pentru una din următoarele variante:
-- wipe doar celor de rank 1, indiferent de zilele din facțiune.
-- wipe doar anumitor jucători (ce își manifestă dorință sau cei ce nu sunt pe placul liderului), indiferent de rank-ul lor.
Liderul nu este obligat să le ofere wipe celor ce îi solicită asta, la fel cum nu este obligat să ofere wipe co-liderilor existenți deja (dacă este cazul). În cazul co-liderilor, noul lider alege dacă îi demite pe 'Wipe', îi păstrează în funcție sau le setează rank-ul în funcție de numărul de zile.
Dacă în facţiune sunt jucători banati în ziua în care a fost numit noul lider, acesta îi va demite după 72 de ore după ce a fost pus în functiem în cazul în care aceştia sunt banati dinainte de a fi pus noul lider în funcţie, aceştia vor fi scoşi după 72 de ore de la ban. De asemenea, membrii ce nu s-au mai logat de peste 72 de ore vor fi demişi pentru inactivitate atunci când este numit un nou lider.
Membrilor rămăși în facțiune le vor fi scoase faction warn-urile și avertismentele verbale (dacă este cazul), iar zilele necesare pentru promovare se vor reseta; exemplu: dacă un membru are rank 2, 12 zile și 1/3 FW când ați fost ales lider, acestuia îi va fi șters FW-ul și va primi rank 3 la 7 zile de la numirea în funcție a liderului, adică la 19 zile.

2.2 Co-lideri
Co-liderul este mână dreaptă a liderului, acesta fiind pus în funcție pentru a-l ajuta pe acesta, având, în mare măsură, aceleași atribuții ca și liderul: rezolvarea problemelor facțiunii, răspunderea la reclamații, aplicații, postarea sancțiunilor pe forum, acceptarea învoirilor, amenzilor. Co-liderii nu au însă acces la unele comenzi specifice liderului și nici să facă modificări pe forum.
Fiecare lider, indiferent de tipul facțiunii pe care o administrează, poate avea 2 co-lideri simultan. Este recomandat să alegeți în funcția de co-lider doar persoane de încredere și serioase. Orice greșeală a co-liderului ce ține de funcție lider (oferirea unui răspuns greșit la o reclamație, acordarea unei sancțiuni aiurea unui membru etc.) va avea urmări pentru lider, care va fi sancționat.
Reclamațiile contra co-liderului făcute la facțiune vor fi închise doar de lider sau celălalt co-lider dacă acestea țin de activitatea facțiunii, iar dacă acestea țin de funcția lider pot fi închise ori de co-lider ori de lider, specificând că reclamația trebuie adresată liderului.
Nu vor fi puși în funcția de co-lideri membrii care nu au minim 14 zile în acel tip de facțiune, zilele pot fi și adunate. Exemplu: pentru co-lider într-o mafie poți avea 3 zile Los Vagos, 7 în Los Aztecas și 4 în Avispa Rifa.
Nu pot fi numiți co-lideri membrii ce fac parte din facțiune și au un faction warn (FW) activ. Pentru a putea fi pus co-lider acel membru trebuie să efectueze raport complet pentru a putea primi clear FW și mai apoi să fie promovat la rank-ul amintit anterior.
Co-liderii nu sunt obligați să participe la activitățile facțiunii (ședințe, antrenamente, war-uri) și să realizeze raport de activitate, fiind scutiți de aceste activități, însă, liderul poate decide ca în urma unei slabe implicări co-liderul să fie scos din funcție.
Co-liderii pot fi sancționați cu amendă, avertisment verbal (AV) sau faction warn (FW) pentru greșelile ce țin de activitatea facțiunii: wanted acordat aiurea, licență acordată prea ușor, contract nereușit etc, însă nu va fi sancționat pentru spam / caps-lock. În cazul primirii unui FW, co-liderul este obligat să realizeze raportul de activitate specific membrilor de rank 5 pentru a putea primi clear FW.
Un lider nou își poate alege în primele 24 de ore 2 co-lideri. După aceste zile, va fi nevoit să aștepte câte 72 de ore de la ieșirea din funcție a fiecărui co-lider, indiferent de motivul pentru care a părăsit cel anterior funcția (retrogradare în rank, părăsire prin [/quitgroup] sau demitere pentru 'banat', 'demisie', 'inactivitate'); exemple de situații des întâlnite:
Spoiler Show

Singurul caz în care liderul nu e nevoie să aștepte 3 zile după ce un co-lider părăsește facțiunea este atunci când este demis de un admin pe motivul 'Promovare lider'. Acest co-lider nu va fi trecut nici la evidența co-liderilor pe acea lună.
Nu este permis să setați unui membru rank 6 pentru ca ulterior să-i setați alt rank și apoi iar rank 6 într-un timp scurt, se consideră co-lider nou și veți fi sancționați pentru că nu ați așteptat cele 3 zile.
Un co-lider nu poate fi scos din facțiune pe motiv 'Demisie' decât după 72 de ore (3 zile) în care a deținut acea funcție. Poate în schimb să fie retrogradat oricând și să-i fie setat rank-ul specific numărului de zile avut, dar o dată ce a fost numit în funcție este pus la evidența co-liderilor pe acea lună.
Un lider poate avea 3 co-lideri într-o lună calendaristică, fiind considerați drept co-lideri în acea lună doar cei ce au primit funcția în acea lună. Exemplu: pe 20/11 au fost numiți 2 co-lideri noi, aceștia părăsesc facțiunea pe 10/12, liderul poate numi până la finalul lunii 3 co-lideri.
Atunci când facțiunea nu are lider, co-liderul nu are voie să își sancționeze membrii / să închidă reclamații, abaterile membrilor fiind sancționate conform Regulamentului Serverului. De asemenea, co-liderul nu are voie sa recruteze noi membrii.
Un co-lider ce abuzează de funcția sa (folosește comenzi precum [/vrank], [/fvr], [/gov] aiurea, acordă FW-uri jucătorilor aiurea etc.) sau face greșeli intenționat pentru a fi sancționat liderul vor fi demiși din funcție și banati de către un admin, neavând pe viitor nicio șansă la funcția de lider.2.3 Testeri și responsabili
Este alegerea liderului cui și dacă oferă o astfel de funcție. Aceste funcții sunt oferite doar membrilor în care liderul are încredere și consideră că îl pot ajută în organizarea și bunul mers al facțiunii.
Acceptarea unei funcții în cadrul facțiunii aduce cu sine asumarea unor obligații din partea membrului, orice greșeală din această postură îi poate aduce sancționarea lui.
Responsabilul nu are însă avantaje nefirești (abateri de la regulament, scutiri de amenzi/sancțiuni etc.), ci doar o diminuare a raportului de activitate săptămânal, în funcție de activitatea acestuia și de caz.

>> Responsabilii cu testele (testerii)
Pot fi oricare membru de minimum rank 4 ales de liderul facțiunii pentru a se ocupa cu testarea jucătorilor acceptați. Fiecare facțiune poate deține maxim 3 testeri.
Testerii au obligația de a susține în întregime testul dat de către lider și aibă dovezi foto/video în care să se observe acest lucru. Aceste dovezi nu vor fi publicate niciunde fără a fi cerute de lider/co-lider sau de un admin.
În cazul în care testerul comite greșeli sau face favorizări, va fi sancționat conform indicațiilor de mai jos:
-- acțiuni precum punerea întrebările pe alt chat, nerespectarea ordinii întrebărilor sau telefon deschis în timpul testului vor fi sancționate cu Avertisment Verbal;
-- sancționarea greșită a celui testat / nesancționarea lui va fi sancționată cu Faction Warn la prima abatere;
-- sancționarea greșită a celui testat / nesancționarea lui va fi sancționată cu scoaterea din funcție la a două abatere;
-- lipsa mai multor întrebări din testlog-ul dat de lider se sancționează cu scoaterea din funcție și retrogradarea în rank;
-- lipsa totală a unui test acordat se sancționează cu demitere cu 30FP pe motivul 'Fraudare test';
-- favorizarea unui jucător într-un mod grav (reluarea testului după ce a picat etc.) se sancționează cu demitere cu 30FP pe motivul 'Fraudare test';
-- alte greșeli, abuzuri și mici servicii făcute celui testat se vor sancționa după ce liderul se va consulta cu un admin;
Responsabilii cu testele ce solicită/primesc bunuri/servicii pentru a ajuta un jucător să treacă testul va fi sancționat cu uninvite și ban din partea adminilor.


>> Responsabilii cu amenzile
Au rolul de a observa comportamentul colegilor pe chat-ul facțiunii și de a-i sancționa pe cei care încalcă regulile acestui chat. Fiecare facțiune poate deține maxim 3 responsabili cu amenzile, care trebuie să aibă minimum rank 4.
Responsabilii cu amenzile au obligația de a-și sancționa corect și just colegii, fără a face favorizări sau discriminări între rank-uri. Ei au obligația de a posta fiecare amendă în topicul de evidență a sancțiunilor după modelul dat.
În cazul în care responsabilul cu amenzile comite greșeli sau face favorizări, va fi sancționat conform indicațiilor de mai jos:
-- acțiuni precum acordarea unei amenzi cu o valoare diferită sau acordarea unei amenzi în glumă vor fi sancționate cu Avertisment Verbal
-- sancționarea greșită a unui coleg / nesancționarea lui în situații evidente va fi sancționată cu Faction Warn la prima abatere
-- sancționarea greșită a unui coleg / nesancționarea lui în situații evidente va fi sancționată cu scoaterea din funcție la a două abatere
-- acordarea unei amenzi fără a avea dovezi va fi sancționată cu scoaterea din funcție
-- favorizarea unui coleg într-un mod grav (retragerea amenzii etc.) va fi sancționată cu scoaterea din funcție și retrogadarea în rank
-- alte greșeli, abuzuri și mici servicii făcute colegilor se vor sancționa după ce liderul se va consulta cu un admin
Responsabilii cu amenzile ce solicită/primesc bunuri/servicii pentru a nu sancționa coleg / a-l favoriza etc. va fi sancționat cu uninvite și ban din partea adminilor.2.4 Aplicații
Deschiderea aplicațiilor și răspunderea la ele se poate realiza atât de către lider cât și de co-lideri. Aplicațiile trebuiesc deschise doar atunci când se urmărește recrutarea unor jucători, nu trebuiesc ținute deschise aiurea, pentru a încurcă jucătorii.
Este obligatoriu pentru un lider să deschidă aplicațiile și să recruteze atunci când are 5 sau mai multe locuri libere în facțiune. Această regulă se aplică liderilor cu minim 7 zile vechime.
Pentru a spori numărul de aplicanți, se recomanda plasarea de anunțuri ce anunța campania de recrutare, iar liderii și co-liderii din departamentul de Poliție și cel de Paramedic pot folosi comandă [/gov].
Liderul / co-liderii au timp 48 de ore (2 zile) să răspundă unei aplicații din momentul realizării ei.
În cazul în care respingeți o aplicație, trebuie să invocați un motiv concret, astfel încât jucătorul să știe de ce a fost respins și ce trebuie să îmbunătățească: 'neindeplinire conditii', 'lipsa locuri', 'aplicație neconvingatoare', 'FH slab', 'post-hunter' etc.
Responsabilii cu răspunderea la aplicații au dreptul de a-și alege membrii, acceptându-i doar pe cei care consideră că merită, dar respectând cerințele impuse:
- să se încadreze în limită impusă de ore jucate:
-- Pașnice (Taxi, News Reporters, School Instructors, Paramedic): minim 20 ore jucate
-- Mafii: minim 30 ore jucate
-- Departamente (LSPD, LVPD, SFPD, FBI, NG): minim 40 ore jucate
-- Mixte (Hitman Agency): 50 ore jucate
- să aibă o aplicație decentă (fără insulte și cuvinte vulgare), fără smileyface-uri sau suferințe ('dau doar 3/3', 'dau magie pe turf', 'sunt zeu' etc.)
- să nu aibe interdicție în respectivă facțiune (să nu fi părăsit o facțiune asemănătoare pentru 'Abuz de functie' / 'Fraudare raport' în ultimele 90 zile)

exemplu 1: un jucător care a părăsit LSPD pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va putea intra în LVPD/SFPD/FBI/NG în urmatorele 90 zile, dar va putea intra in celelalte facțiuni.
exemplu 2: un jucător care a părăsit Taxi LV pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va putea intra în Taxi LS/SF în următoarele 90 zile, dar va putea intra în celalalte facțiuni.
exemplu 3: un jucător care a părăsit Los Vagos pentru abuz de funcție / fraudarea raportului nu va putea intra în orice mafie în următoarele 90 zile, dar va putea intra în celalalte facțiuni.
În cazul în care un jucător face 'abuz de funcție' și părăsește facțiunea la scurt timp prin [/quitgroup] sau îl demiteți, sunteți obligat ca lider să deschideți un ticket și să prezentați dovezi cu abuzul făcut pentru a-i modifica un admin FH-ul. Liderii ce sunt prinși că favorizează jucătorii în astfel de situații vor fi sancționați.

Liderul va avea de suferit în cazul în care un jucător ce nu îndeplinește condițiile de mai sus este acceptat. Dacă este acceptat un astfel de jucător, dar ulterior liderul îl respinge, reparandu-și greșeală, șansele de a fi sancționat sunt minime.

2.5 Recrutare
Cu recrutarea membrilor (invitarea unui jucător în facțiune) se ocupă liderul și/sau co-liderii. Pentru a fi invitat, un jucător trebuie să aibă aplicația acceptată și să fi trecut testele impuse (din regulamentul facțiunii).
Testele care se dau pentru a intra in facțiune trebuiesc să fie cât mai complexe, să conțină între 10 și 30 întrebări. Liderii pot alege că cei testați să fie supuși unei probe practice (de tras cu armă, cunoașterea locațiilor, îndeplinirea unui contract etc.), această probă fiind sau nu decisivă.
Cel acceptat trebuie să fie testat de tester/co-lider/lider în termen de 48 de ore (2 zile) din momentul acceptării aplicației. Vor fi scutiți de testare adminii și jucătorii care vor primi funcția de co-lider imediat după apartenența la grup.
După ce ați acceptat o aplicație, o puteți respinge doar dacă cel acceptat:
- pică testul/testele -> pe motivul 'Picat la teste'
- a solicitat acest lucru -> pe motivul 'Refuzare teste'
- nu s-a prezent la teste în 48 de ore -> pe motivul 'Neprezentare teste'
Liderii ce prelungesc / diminuează perioada de așteptare pentru test a unui jucător vor fi sancționați. Toți jucătorii au același timp să învețe regulamentul facțiunii și vor fi testați la fel.
Nu vor fi recrutați jucătorii ce au părăsit (prin orice motiv) facțiunea respectivă în ultimele 14 zile sau care au picat testele în ultimele 7 zile. Aceste reguli se aplică doar în cazul în care erați lider când acel jucător a susținut testul / a părăsit facțiunea sau atunci când a primit wipe.
Spoiler Show
Nu trebuie să depășiți limita impusă de locuri, acest lucru include și acceptarea mai multor aplicații decât locuri disponibile.


2.6 Reclamații
Un lider are timp 48 de ore (2 zile) să răspundă la o reclamație creată unui membru, timp în care poate solicita păreri altor lideri sau adminilor, pe joc sau pe forum în zona dedicată acestui lucru. Dacă liderul a cerut păreri despre reclamație adminilor nu va fi sancționat în cazul în care închiderea reclamației este întârziată.
Este recomandat însă să încercați să răspundeți cât mai repede la o reclamație și să nu le țineți deschise pentru a favoriza un membru (întârzierea acordării sancțiunii pentru ca membrul să fie promovat etc.).
Liderul poate solicita reclamatului să aducă dovezi cu care să se apere, acordându-i 24 de ore la dispoziție. Dacă cel reclamat este inactiv (motivat sau nu) va fi sancționat prin lipsă.
Reclamațiile deschise împotriva unui membru ce este banat în acel moment vor fi închise fără a fi sancționat respectivul, însă creatorul reclamației poate reface reclamația în următoarele 3 zile dacă cel banat va primi unban sau îi expiră banul.
Atunci când se uită la o reclamație, liderul trebuie să fie atent la fiecare dovadă, având grijă ca fiecare dovadă să fie valida (numele jucătorului și serverului să fie prezente, ora&data să nu fie mai vechi de 48 de ore, să nu fie editată). Reclamațiile fără dovezi și cu dovezi invalide vor fi respinse.
Dacă reclamantul are un limbaj ofensator în reclamație, reclamația poate fi respinsă și cerut unui admin să acorde suspend acelui jucător. Este recomandat însă ca liderul să se sfătuiască cu un admin dacă este suficient pentru a respinge reclamația.
Dacă reclamatul are un limbaj ofensator în reclamație, pe lângă sancțiunea inițială (dacă e cazul) va fi sancționat și pentru limbajul sau, în funcție de considerentele liderului.
3. Reguli și informații referitoare la membrii facțiunii


3.1 Ședința săptămânală
Este obligatoriu să țineți săptămânal o ședință în care membrii vor fi sancționați pentru neprezentare dacă nu sunt învoiți.
exemplu: o ședință a avut loc duminică, 3/12, următoarea poate avea loc vineri, 9/12 dacă liderul nu o poate ține în aceiași zi.
exemplu: o ședința a avut loc luni, 4/12, următoarea nu poate avea loc în duminica din acea săptămână, adică pe 10/12.
Ora de desfășurare a acesteia este la alegere liderului, care trebuie să aleagă însă o zi și o oră acceptabilă de majoritate.
Desfășurarea acesteia va fi anunțata cu minim 48 de ore înainte de începerea ei pentru a putea fi informați toți membrii și de a avea timp să se informeze dacă pot participa sau nu.
Membrii pot fi informați cu privire la ședința prin postarea unui anunț pe forum în topicul 'Anunturi importante' sau prin afișarea unui anunț pe motd-ul grupului.
În cazul în care nu puteți/doriți să țineți ședința într-o anume săptămâna, postăți în topicul de Discuții importante, motivându-vă alegerea, și așteptați decizia unui manager.


3.2 Învoiri
Membrii care nu pot ajunge la o ședința săptămânală pot realiză o învoire. Doar membrii de rank 2 sau mai mare pot realiză o astfel de cerere, fiecare având dreptul la 2 astfel de cereri pe lună
Membrii de rank 1 care nu sunt prezenți la ședință vor fi sancționați cu demiterea cu/fără FP în funcție de numărul de zile pe motivul 'Neprezentare ședință'. Excepția de la acesta regulă o reprezintă mafioții, care vor fi sancționați cu Faction Warn.
Membrii de rank 2-5 care nu sunt prezenți la ședința vor fi sancționați cu Faction Warn.


3.3 Raport de activitate
Raportul de activitate este necesar pentru a vedea într-o anumită măsură activitatea membrilor, fiind mereu obligatoriu de realizat de către aceștia.
Pentru excepții (săptămâni în care liderul decide să ofere o săptămâna liberă membrilor sau să-l micșoreze, de exemplu în perioadă sărbătorilor) este necesar să fie contactat un admin 5+ pentru a aproba acest lucru.
Mărimea raportului de activitate și de către cine trebuie realizat este trecut în Regulamentul Facțiunii, nefiind permisă modificarea lui.
-fiecare membru de rank 1-5 are obligația de a efectua raport de activitate.
-co-liderii și adminii sunt scutiți de raportul de activitate.
-helperii trebuie să facă întreg raportul de activitate.
-testerii și responsabilii au unele scutiri, în funcție de activitatea lor.
Vor fi scutiți efectuarea raportului membrii cu cerere de inactivitate mai mari de 5 zile în săptămâna respectivă și jucătorii ce au sub 3 zile în facțiune în momentul efectuării resetarii raportului.

exemplu 1: raportul a fost resetat pe 1/12, membrul a pus inactivitate pe perioada 1/12-6/12, la resetarea raportului de pe data de 8/12 va fi scutit.
exemplu 2: raportul a fost resetat pe 1/12, membrul a intrat în facțiune pe data de 5/12, la resetarea raportului de pe data de 8/12 va fi scutit.

Evidența raportului de activitate se face conform modelului din topicul găsit în subforumul facțiunii. Liderul are nevoie de o dovadă (foto/video) cu statistica de pe panel înainte de a-l reseta. Acea dovadă poate fi solicitată doar de un admin, având obligația să o păstrați minim 7 zile.

3.4 Inactivități
Nu este îngăduit unui membru să fie inactiv nemotivat mai mult de 3 zile (72 de ore). În cazul în care apăr probleme, membrul poate face o cerere de inactivitate pe forum, dvs. urmând să o acceptați sau să o respingeți, având în considerare următoarele:
-- membrul să aibă mai mult de 7 zile în facțiune. Nu veți acceptă niciodată inactivitățile membrilor ce au sub 7 zile.
-- membrul să-și fi plătit amenzile, să posteze dovezile în reclamații sau alte situații similare de până în momentul realizării cererii.
-- membrul să dorească o învoire pe o durată mai mare de 7 zile. Inactivitățile ce depășesc 7 zile vor fi respinse.
-- membrul să nu aibă mai mult de 10 zile învoite pe respectivă luna. Un membru are dreptul doar la 10 zile învoite pe lună.
exemplu: dacă membrul a avut o inactivitate de 5 zile, nu mai poate face altă de 7 zile în luna respectivă.
-- membrul să nu mai fi avut înainte de această o altă cerere de inactivitate. Nu sunt permise cererile de inactivitate concomitente.
exemplu: dacă membrul a avut o cerere de 6 zile acceptată, nu mai poate realiza alta de 4 zile până când nu are un raport de activitate complet.
Dacă un membru este scutit pe o perioadă de 5 zile este considerat scutit de raport în săptămâna respectivă.
Cererile de inactivitate făcute cu o zi sau în ziua resetarii raportului pot fi acceptate, însă, dacă membrul nu are raportul de activitate complet, va fi sancționat corespunzător.
Săptămânile în care membrii sunt scutiți de raport cu ocazia unei inactivități anunțate nu se adună la totalul celor necesare pentru o promovare, dar nici nu vor primi vreo sancțiune pentru raport/ședința în acea perioadă.
Membrii care, după expirarea unei cereri de inactivitate, nu se loghează pe server în următoarele 3 zile (72 de ore) vor fi demiși pentru 'Inactivitate'.


3.5 Sancțiuni
Liderul are obligația de a-și sancționa membrii în mod corect atunci când aceștia încalcă regulile serverului sau ale facțiunii, având o oarecare libertate de alegere, dar pentru că deciziile lui să fie mereu cele mai bune invităm liderii să se consulte cu adminii înainte.
Sancțiunile ce pot fi acordate unui membru sunt: amendă, avertisment verbal, faction warn, retrogradarea în rank sau demitere.
Acestea se oferă în funcție de fapta comisă, gravitate, abaterile existente, persoana vizată și de decizia liderului, o listă de sancțiuni regăsindu-se în regulamentul facțiunii dvs.
Pentrru orice sancțiune acordată unui membru este nevoie de un motiv clar și de dovezi existente. Dacă observați că un membru încalcă regulamentul pe panel/forum (înjură, jignește, ia peste picior) cereți părerea unui admin și sancționați-va membrul corespunzător. Vor fi sancționați și cei care pun titluri ofensatoare/jignitoare la dovezile de pe youtube/imgur etc.


>> Amenda
Se acordă prin informarea jucătorului pe chat-ul facțiunii și postarea ulterioară în topicul de evidența a sancțiunilor. În acest topic trebuie trecută greșeala pentru care membrul a fost sancționat și dovada că membrul a fost informat. Eventual, dacă nu sunteți sigur că membrul a observat, încercați să-i reamintiți.
Membrul are timp 24 de ore (o zi) din momentul informării pe chat-ul facțiunii să o plătească și să posteze dovadă în topicul specific. Dacă postează după cele 24 de ore (inclusiv la câteva minute) sau nu postează deloc va fi sancționat cu Faction Warn.
Dacă un membru a primit 2 amenzi și nu a plătit nici una din ele, acesta va primi 2 faction warn-uri.
O listă cu amenzi specifică facțiunii se găsește în topicul de Regulament, valorile amenzilor trebuiesc respectate.

>> Avertisment verbal
Se acordă pentru încălcările ușoare din regulament, precum certuri și jigniri ușoare ('jet', 'plm', 'cacat') ori cuvinte suficient de bine cenzurate.
Avertismentul verbal expiră doar atunci când membrul este promovat în rank sau când acumulează 2 avertismente, primind un Faction Warn.
Nu se sancționează membri cu avertisment verbal pentru încălcări clare din regulament. ex.: DM, wanted acordat greșit, news aiurea, contract sub limită etc.

>> Faction Warn
Un membru poate primi un Faction Warn pentru faptele de o gravitate mare, motivele pentru o astfel de sancțiune fiind cele mai clar specificate. Un Faction Warn prelungește durată de rank-up cu 7 zile, iar la acumularea 3 sancțiuni de acest tip se va demite membrul în cauza.
Faction Warn-ul este șters la 7 zile de la primirea lui cu condiția că membrul să aibă raport efectuat complet în respectivă săptămână. Dacă membrul primește între timp un alt FW și acumulează 2/3 FW-uri va fi eligibil pentru clear doar înainte de a fi promovat.
Liderii nu au voie să amâne acordarea unui FW sau să-l prelungească pentru a demitere membrul, fiind obligați să acorde clear.
Dacă membrul are rank 5 sau 6, acestuia i se poate șterge FW-ul doar după 7 zile în care nu a luat alt FW și dacă a avut complet raportul de rank 5.

>> Retrogradarea în rank
Este acordată în special membrilor de rank 5 în situațiile în care FW-ul e o sancțiunea prea blândă, iar greșeală este un repetată, făcută cu suficient consimțământ.
Întrucât nu sunt sancțiuni bine delimitate ce sunt sancționate cu retrogradarea în rank, este recomandat în aceste situații să solicitați părerea unui admin înainte pentru a va asigură că ați procedat corect.

>> Demiterea
Liderul poate demite orice membru, indiferent de rank-ul acestuia, cu condiția de a avea un motiv întemeiat și o dovadă concludentă care să întărească motivul impus.
Membrii ce au sub 14 zile, au fost banati 30 zile pentru coduri sau au făcut abuz / nu au tratat cu seriozitatea facțiunea vor fi demiși întotdeauna cu Faction Punish, nerespectarea acestei restricții duce la sancționarea liderului.
Fiecare motiv pentru demitere trebuie să fie clar și corect, de aceia trebuie să cunoașteți cum să procedați în următoarele cazuri.
- în cazul în care un membru face o cerere de demisie pe forum, îi acordați uninvite pe motivul 'Demisie' / 'Cerere de demisie' / 'Demis la cerere'.
Liderii sunt obligați să accepte doar demisiile membrilor ce respectă modelul impus pe forum. Aceste demiteri nu se trec în topicul de evidența a sancțiunilor.
Membrii banati (ce apăr cu [B] în [/members]) pot depune o cerere de demisie, aceștia putând fi scoși înainte de termenul de 3 zile, dar motivul uninvite-ului va fi 'Banned', nu 'Demisie'.
Înainte de a demite un membru ce a făcut cerere de demisie, recomandăm liderilor să respecte următoarele sfaturi și reguli:
-- să rezolve reclamațiile existențe ale membrului fiindcă nu poate fi demis un membru ce are reclamații pe numele sau
-- să aibă amendă achitată dacă este cazul fiindcă nu poate fi demis un membru ce datorează bani facțiunii
-- să nu accepte cererile de demișii realizate în ziua resetarii raportului ale unui membru ce nu are raportul finalizat încă

- în cazul în care un membru este inactiv de peste 3 zile (72 de ore), îi acordați uninvite pe motivul 'Inactivitate' / 'Inactivitate mai mare de 3 zile'.
Pentru a demite un membru ce nu s-a conectat timp de 3 zile pe cont aveți nevoie de o poză din [/members] în care să se observe asta; încercați să demiteți membrii pentru inactivitate la puțin timp după ce au împlinit 72 de ore, dacă se dovedește că ați fost online și nu ați demis un membru ce a făcut 3 zile de inactivitate veți fi sancționați în cele mai multe cazuri. Aceste demiteri trebuiesc trecute în topicul de evidența a sancțiunilor.

- în cazul în care un membru este banat pe o durată de cel puțin 5 zile, îi acordați uninvite pe motivul 'Banat' / 'Banned'.
Sunteți nevoiți să așteptați 3 zile (72 de ore) pentru a vedea dacă acel jucător primește unban sau nu, după care îl demiteți. După cele 72 de ore, aveți încă 24 de ore să demiteți acel membru în cazul în care nu ați putut până atunci.
Jucătorii ce cumpără unban înainte de a se împlini cele 72 (respectiv 48 în cazul banurilor de 3 zile) de ore nu vor fi demiși din facțiune și nu vor fi scutiți de raportul de activitate al facțiunii pe acea săptămână.
În cazuri excepționale, adminii va vor anunța să așteptați peste 72 de ore pentru a demite un membru, întrucât unele cereri de unban pot fi prelungite.
Pentru a demite un membru banat nu e nevoie de o dovada din [/members] întrucât adminii cunosc motivul pentru care a fost banat. Aceste demiteri trebuiesc trecute în topicul de sancțiunilor.


Toate tipurile de demiteri următoare trebuiesc trecute în topicul de evidență a sancțiunilor.
-în cazul în care un membru are 2/3 FW și a mai acumulat unul, îi acordați uninvite pe motivul '3/3 FW' / 'Acumulare a 3/3 FW' / '3/3 Faction Warns'.
-în cazul în care un membru face deranj mare pe chat-ul facțiunii (spam), îi acordați uninvite cu 30FP pe motivul 'Spam excesiv pe chat-ul facțiunii'.
-în cazul în care un membru adresează insulte grave conducerii sau colegilor, îi acordați uninvite cu 30FP pe motivul 'Limbaj extrem de vulgar pe chat-ul facțiunii' / 'Limbaj vulgar la adresă conducerii' / 'Limbaj vulgar la adresă colegilor'.
-în cazul în care un membru sfidează conducerea, îi acordați uninvite cu 30FP pe motivul 'Sfidare lider'.
-în cazul în care un membru fraudeaza în mod abuziv (întocmește prea repede/prea ușor raportul), îi acordați uninvite cu 30FP pe motivul 'Fraudare raport'.
-în cazul în care membrul face abuz de funcția sa sau are alte greșeli considerabile, îi acordați uninvite cu 30FP pe motivul 'Abuz de functie'.
Liderii ce schimbă rank-ul unui membru înainte de uninvite pentru că acesta să apăra cu rank mai mare în faction history vor fi sancționați cu 150FP și uninvite din facțiune, iar faction history-ul playerilor ce au primit uninvite va fi modificat.
Recomandăm liderilor că în cele multe situații să facă cât mai multe dovezi concludente (să nu se limiteze doar la prima faptă) și să le prezinte unui admin, care îl va îndruma dacă este necesară sau nu demiterea.
Adminii își rezervă dreptul de a sancționa sau nu liderii ce demit membrii pe motive diferite decât cele enunțate mai sus sau scriu greșit motivul demiterii. Atragem atenția liderilor să nu folosească programe de tip binder atunci când urmează să demită un membru.


> Explicații cu privire la unele sancțiuni și sancționări
Prin spam se înțelege scrierea a mai mult de 3 rânduri pe chat-ul facțiunii într-un interval scurt (sub 5 secunde de regulă, în funcție de numărul de rânduri). Nu este obligatoriu că rândurile să fie identice din punct de vedere al continului pentru a putea fi sancționat.
Prin caps lock ON sunt excluse numele proprii de jucători, clanuri etc. sau prescurtările (LSPD etc.) . Vor fi sancționate însă prescurtările ce au un sens uzual fără a necesită caps lock: INF, HIDD, CTRL etc.
Prin deranjare ședința se poate înțelege folosirea unor comenzi precum [/me], [/whisper], [/time], un telefon deschis sau dacă ai wanted și vine poliția să te aresteze. În astfel de cazuri, liderul poate alege după cum consideră ce sancționează (amendă, faction warn sau nu acordă nimic) dar fără a creă favorizări între membrii.
Înjurăturile prescurtate precum "înjur", "gtm", adresările ofensatoare precum "prostule", "idiotule", alături de înjurături ce au că țintă propria persoană ("plm", "sa-mi f^t") și cele în altă limbă/cenzurate ("fuck", "f^t^ți pe înjur" pot fi sancționate cu avertisment verbal dacă membrul nu are abateri în acest sens.
Înjurăturile mai grave pot fi sancționate cu avertisment verbal doar dacă, în cazul unei reclamații, nu se vede că injuriile i se adresează celui care a creat reclamația sau dacă zonă în care au fost scrise cuvintele este depopulata.
Unele sancțiuni pot fi acordate mai ușor, spre exemplu: dacă scrie în mod repetat câte 3 litere cu caps / 2 rânduri pentru a deranja voit, poate fi sancționat cu amendă.


3.6 Promovări
Liderul facțiunii poate promova un membru doar dacă acesta consideră că membrul în cauza merită acest lucru și îndeplinește cerințele următoare în situațiile date:
-- Rank 2 se poate primi după 7 zile de la intrarea în facțiune, cu condiția că în aceste 7 zile membrul să aibe raportul de activitate efectuat complet și să nu fi primit Faction Warn.
-- Rank 3 se poate primi după 7 zile de la ultima promovare cu condiția că în aceste 7 zile membrul să aibe raportul de activitate efectuat complet și să nu fi primit Faction Warn.
-- Rank 4 se poate primi după 14 zile de la ultima promovare cu condiția că în aceste 14 zile să aibe 2 rapoarte de activitate efectuate complet și să nu fi primit Faction Warn.
-- Rank 5 se poate primi după 14 zile de la ultima promovare cu condiția că în aceste 14 zile să aibe 2 rapoarte de activitate efectuate complet și să nu fi primit Faction Warn.

Dacă un membru primește Faction Warn (FW), perioadă minima de așteptare se prelungește cu încă o săptămâna; exemple:

Liderul poate promova un membru și după câteva zile de la acest minim, nu doar în ziua când împlinește zilele necesare, liderul având și posibilitate de a oferi rank doar la ședințe spre exemplu.
Liderul poate alege să nu promoveze un membru dacă acesta nu are o atitutine sau un comportament corespunzător, deși îndeplinește cerințele impuse, fiind alegerea liderului dacă acel membru va fi ținut la un anumit rank pe o perioadă nelimitată.
Liderul nu va promova un membru ce are o reclamație împotrivă să ori o amendă de plătit. După promovare, membrului îi va fi șters avertismentul verbal (dacă există).
Promovarea unui membru fără a îndeplini condițiile impuse va duce la sancționarea liderului. Același lucru se va întâmplă și în cazul în care liderul promovează un jucător ce are o amendă neplătita pe numele lui, ce are o reclamație deschisă pe numele lui, dar poate promova un jucător ce nu are cerere de rank-up pe forum (în cazul în care facțiunea are un topic deschis de acest fel).
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
 
Regulament Leader
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.growded :: Regulament Factiuni.-
Mergi direct la: